Rendeld meg az animációdat

Edit Template

A jövő fogyasztói már a YouTube-on kezdik a napjukat

 A jelenlegi fiatal generáció már nem a Google-t használja keresés céljából, hanem a YouTube-ot, és egyre kevesebbet olvas. Ez a generáció azonban a következő évek fogyasztói is lesznek, sőt, bizonyos szegmensekben már most is azok, ezért marketing szempontból is érdemes figyelemmel kísérni információfogyasztási szokásaikat.

Mindig el akarták érni a marketing célcsoportokat

Már az ókori Kínában ismert volt a szóbeli reklám, de beszélhetünk Volney B. Palmer-ről is, aki 1840 körül alapította az első reklámügynökséget Philadelphiában. Palmer nagy mennyiségű felületet vásárolt különböző újságokban diszkontált áron, majd magasabb áron adta el újra a helyet a hirdetőknek. A tényleges hirdetést – az elrendezést és a grafikát – továbbra is a hirdetni kívánó cég készítette. Szóval tényleg állandó változásban, útkeresésben van a marketing, a mai kreatív reklámügynökségek is folyamatosan keresik azok az eszközöket, amelyek árban és célcsoport-elérésben a leghatékonyabbak. Az utóbbi évek új, de legdinamikusabban fejlődő ilyen eszköze a marketing animációs videó.

A videó mint hatékony marketing animációs eszköz

A stroytelling vagy éppen a magyarázó videók mára megkerülhetetlen eszközzé nőtték ki magukat. Ma már nem elég beazonosítani, elérni, de edukálni is kell a célcsoportokat. A különböző szolgáltatások és termékek, valamint ügyfélkapcsolati stílusok között pedig egyre nehezebb egyedivé válni.

 A YouTube felhasználói közösségének 81%-a(!), csak az Amerikai Egyesült Államokban, 15 és 25 év közötti fiatal. (A hootsuite.com felmérése szerint a 26-35 évesek esetében ugyanez az arány 71%!) Ha csak körbekérdezünk olyan ismerősöket, akiknek ilyen korú gyermekei vannak, határozottan megerősíthetik, hogy ez a generáció már csak másodikként használja a Google-keresőt, először mindig a YouTube-on írja be a kulcsszavaikat.

Mit mond ez nekünk? Azt, hogy a B2B szektornak elementáris érdeke a YouTube-on való minőségi jelenlét.

 

Az animációs videó mint hatékony marketing eszköz

A 2000 utáni generáció ráadásul már beleszületett egy új tartalom-felhasználási szokásba, azaz nagyon keveset olvasnak, és inkább audiovizuális információkat keresnek, és az is szempont számukra, hogy rövid legyen ez a tartalom. A járványhelyzet pedig tovább erősítette ezeket a trendeket azzal, hogy már az általános iskolák is kénytelen voltak az elmúlt hónapokban alkalmazni a digitális oktatást. Egy jó minőségű animációs videó készítése nem néhány vizuális kocka egymás után helyezése, majd valamiféle felirattal kísért publikálása. Az ügyfelek körében is egyre inkább számottevő igény az egyediség, a jól strukturált narráció és forgatókönyv, valamint a célcsoportok számára kellemes hang, jól illeszkedő zenék és zörejek.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Creativespot animációk

Az animációs videók készítése sok kreativitást, türelmet és szakértelmet igényel. Először is fontos megtervezni a történetet vagy üzenetet, amit át szeretnél adni. Ezután válassz egy stílust és technikát, amely leginkább illik az üzenethez és a célközönséghez. A következő lépésben készítsd elő a karaktereket, háttérgrafikákat és más elemeket, majd kezdj el dolgozni az animáció létrehozásán. Ne felejtsd el figyelni a részletekre és a mozdulatok finomhangolására, hogy az animáció életre keljen. Végül, szerkeszd össze a videót, adj hozzá hangot és zenét, és készítsd el a végleges verziót, amelyet megoszthatsz a közönségeddel.

Legfrisebb írások

Tudj meg többet az animációs videók készítéséről.

Tanulj többet az animációs videok készítéséről. Nézd meg számodra mi a legmegfelelőbb választást, ha fejleszteni akarod vállalkozásodat egy animációs videóval. Iratkozz fel hirlevelünkre, hogy napra kész információkat kapjál az aktuális animációs trendekről  

1113 Budapest, Bartók Béla út 79. hello@crativespot.hu     +36704265124

Hasznos Információk

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.

© 2024 Creativespot – Minden jog fenntartva!