Rendeld meg az animációdat

Edit Template

Animációs videó: ma már a marketingterv része

Dinamikusan növekszik a nemzetközi piacon a marketingcélú animációs videók alkalmazása. A kreatív és reklámügynökségek is előszeretettel ajánlják ügyfeleiknek ezt az eszközt, amely egyre népszerűbb a közösségi médiaplatformokon is.

A brit felhasználók körében végzett friss kutatások azt találták, hogy egyrészt a felhasználók 80% -a szeret animációs marketing videókat nézni. A leggyakoribb, hogy az ügyfelek üzleti eseményekről, termékekről és szolgáltatásokról kérnek animáció videós támogatást.

Ezt meg is értjük, hiszen a verbális kommunikáció kiegészítéseként megjelenő animáció leköti a figyelmet, befogadásra alkalmas tempója, kiemelései erősítik a megértést, így a marketing egyik legfontosabb célját: a termék vagy szolgáltatás, esetleg a márka támogatását.

5 érv, hogy érdemes alkalmazni az animációs videót a marketingtervben

1.A felhasználó hasznos tartalomként értékeli az animációs videót

A vállalkozás szakértői szerepet kaphat, amennyiben egy-egy témát, saját termékével kapcsolatban, elmagyaráz, érthetővé tesz. Ez a szakértői imázs erősíti a márkaértéket és a piaci pozíciót. 

2. Időt és energiát takarít meg a felhasználó számára

Talán nem költői kérdés, ha feltennénk saját vállalkozásunk számára azt a kérdést, hogy az ügyfelek inkább olvasnának terjedelmes információt egy-egy termékről vagy szolgáltatásról, vagy megnéznének egy maximum 5 perces magyarázó animációs videót?

3. Érthetővé teszi a márka- vagy termék- és szolgáltatásinformációt

Egy jó animációs videó egyszerűbbé és érthetővé teszi a bonyolultabb, adott esetben szakmai tartalmakat. Márpedig ha nehéz az ügyfelek számára a beérkező információ értelmezése, megértése, akkor könnyen is veszíthetjük a vásárlással kapcsolatban. Jó példa erre a YouTube-on terjedő úgynevezett tutorial videók terjedése, amelyek ugyanakkor általában túlságosan hosszúak ahhoz, hogy lekössék a nézőt.

4. Magyaráz, de nem tolja túl

A jó animációs videó megérteti a célcsoporttal a termék vagy szolgáltatás működését, valamint azt, hogy miért van szüksége rá. Csak a lényegről, beszél, hiszen ha túlságosan hosszú lenne, könnyen otthagynák a videót. Ehhez persze kell egy jó storyboard, egy jó narrációs, kellemes, a célcsoport számára hiteles narrációs hang, valamint érthető, ergonomikus vizualitás.

5. Növeli a weboldal forgalmát

A jó animációs videó megérteti a célcsoporttal a termék vagy szolgáltatás működését, valamint azt, hogy miért van szüksége rá. Csak a lényegről, beszél, hiszen ha túlságosan hosszú lenne, könnyen otthagynák a videót. Ehhez persze kell egy jó storyboard, egy jó narrációs, kellemes, a célcsoport számára hiteles narrációs hang, valamint érthető, ergonomikus vizualitás.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Creativespot animációk

Az animációs videók készítése sok kreativitást, türelmet és szakértelmet igényel. Először is fontos megtervezni a történetet vagy üzenetet, amit át szeretnél adni. Ezután válassz egy stílust és technikát, amely leginkább illik az üzenethez és a célközönséghez. A következő lépésben készítsd elő a karaktereket, háttérgrafikákat és más elemeket, majd kezdj el dolgozni az animáció létrehozásán. Ne felejtsd el figyelni a részletekre és a mozdulatok finomhangolására, hogy az animáció életre keljen. Végül, szerkeszd össze a videót, adj hozzá hangot és zenét, és készítsd el a végleges verziót, amelyet megoszthatsz a közönségeddel.

Legfrisebb írások

Tudj meg többet az animációs videók készítéséről.

Tanulj többet az animációs videok készítéséről. Nézd meg számodra mi a legmegfelelőbb választást, ha fejleszteni akarod vállalkozásodat egy animációs videóval. Iratkozz fel hirlevelünkre, hogy napra kész információkat kapjál az aktuális animációs trendekről  

1113 Budapest, Bartók Béla út 79. hello@crativespot.hu     +36704265124

Hasznos Információk

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.

© 2024 Creativespot – Minden jog fenntartva!