Rendeld meg az animációdat

Edit Template

Magyarázó animáció készítése

Hogyan kezdd el egy magyarázó animáció készítését?

A hatékony magyarázó (vagy explainer) animációs videó kézzel fogható gyakorlati és hasznos információt ad át a néző számára. Különösen olyan üzleti kommunikációs feladatok megoldására alkalmasak, mint például termékek bemutatása vagy szolgáltatások ismertetése.

Ezért első lépésben az ötlet kitalálás után három fontos kérdést kell feltennünk, ha hatékony magyarázó animációt szeretnénk készíteni. Előszöri is tudnunk kell, hogy mi a probléma, mi az az információ, ami hiányzik a vásárló számára.

Összeállítottunk 3 kérdést, amit ha megválaszolunk magunknak, eredményesebben tudjuk elkészíteni videónkat! 

1. Mit szeretnénk mondani?

Ez lehet a termékkel kapcsolatos túl sok felesleges telefonhívás, vagy egy elakadt webshoposos vásárlási folyamat, esetleg egy bonyolultabb új szolgáltatás bevezetése, de olyan is előfordul, hogy kollégák gyors és hatékony képzését is egy magyarázó animációs videóval lehet a hatékonyan megoldani.

2. Kinek szeretnénk elmondani?

Jellemzően abban az esetben értünk meg valamit, ha a megfelelő szavakat, kifejezéseket használjuk. Ha például egy vásárló nem érti meg, hogy mit akarunk mondani, esetleg túl sok információt osztunk meg számára a termékeinkről vagy szolgáltatásainkról, akkor esélyes, hogy csalódása miatt elhagyja a weboldalunkat. Olyan is előfordul, hogy túl kevés információt osztunk meg, hiszen az van bennünk, hogy ezt úgyis mindenki érti, és emiatt is lehetséges a továbbkattintás. Valójában nagyon nehéz pont annyi információt megosztani egy termékről vagy szolgáltatásról, amely rögtön felkelti az érdeklődést, és pont annyit segít, amennyire a vásárlónak szüksége van.

Ezek miatt alaposan meg kell ismernünk a vásárlói célcsoportunkat. Ebből a célból szoktunk létrehozni egy úgynevezett marketingperszónát, amelyben meghatározzuk azt a jellemző célcsoporttagot, aki a termékünk vagy szolgáltatásunk számára potenciális vásárló lehet.

3. Hova szeretném elhelyezni az animációs videómat?

A harmadik és a legfontosabb kérdés, amit érdemes feltenni a magyarázó videó készítésénél, hogy melyik platformon szeretnénk használni a videónkat. Más szempontokat kell figyelembe venni egy YouTube-hirdetés esetén és megint mást egy Facebook vagy Instagram kampánynál, esetleg egy Tiktok hirdetésnél. Ezeket a szempontokat érdemes már az animációs videó ötletelésekor meghatározni.

Az animációs videó gyártásának folyamata

z ötlet kitalálása után kezdődik a képes forgatókönyv, a storyboard kidolgozása, majd utána az animáció legyártása. A magyarázó videó elkészítéséhez különböző típusú animációs szoftverek használhatók, a 2D-s animációtól a mozgógrafikáig, de ezeken kívül is elérhető sokféle megvalósítás. Minden animációtípus rendelkezik egyedi megjelenéssel és hangulattal, Utolsó lépésként az animációs videót kísérő zenével és hangeffektekkel látjuk el.

Vágjunk bele közösen! Írd meg nekünk, hogy milyen ötletet szeretnél megvalósítani!

Meska.hu Hogyan találod meg? ★

A Meska.hu kézműves piacteréről készült magyarázó animáció azt mutatja meg, hogy hogyan tudnak a vásárlók hatékonyan keresni a különböző terméktípusok között. Az animációs videó a webshop hatékonyabb működését segíti, és olyan kérdésre ad  választ amivel a vásárlási folyamatot teszi gyorsabbá és kényelmesebbé. Részletes útmutatókkal és hasznos látványelemekkel mutatja be az ügyfeleknek, hogyan hozhatják ki a legtöbbet a keresési funkciókból.

Online ital piactér Easylot ★

Easylot 2D reklám animációja előre legyártott grafikai elemekből készült ezért igazán kreatív kihívást jelentett számunkra az egyedi megjelenés megtervezése. Az előre legyártott grafikai elemek időt és pénzt sorolnak a rajzolásban, viszont kevesebb teret engednek a megrendelő számára, ha egyértelmű elképzelései vannak az animációs videó készítésében.  Ezt a videót 2 hét alatt készült el. Köszönjük, hogy segíthettünk a szöveg írásban is és örülünk, hogy egy kiváló narrátort választottak a reklámfilm hangjának, és sikerült egy igen összetett terméket 90 másodpercben elmagyarázni.

OTP Bank Aranycsapat★

Az OTP Bank számára készült magyarázó animációs videóban egy új Klubkártya bevezetésének kommunikációja volt a feladatunk. Remek példa arra, hogy a vállalkozás belső értékesítési folyamatai is megkönnyíthetőek, egy animációs videó készítésével. A munkatársak  hatékony oktatása leegyszerűsíti az új termékek vagy értékesítési folyamatok megismertetését.

E-Roller Urbanpandas★

 Az Urbanpandas e-roller bérlést ösztönző magyarázó animáció célzottan a Budapestre érkező turistáknak szól. A környezettudatos gondolkodás hangsúlyozása és a város népszerűsítése mellett, a videókampány megmutatja, hogy mennyire célzott videó hirdetéseket tudunk elindítani az Adwords rendszerén belül. Nézd meg hogyan ösztönözheted cselekvésre ügyfeleidet a YouTube hirdetésekkel. itt

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Creativespot animációk

Az animációs videók készítése sok kreativitást, türelmet és szakértelmet igényel. Először is fontos megtervezni a történetet vagy üzenetet, amit át szeretnél adni. Ezután válassz egy stílust és technikát, amely leginkább illik az üzenethez és a célközönséghez. A következő lépésben készítsd elő a karaktereket, háttérgrafikákat és más elemeket, majd kezdj el dolgozni az animáció létrehozásán. Ne felejtsd el figyelni a részletekre és a mozdulatok finomhangolására, hogy az animáció életre keljen. Végül, szerkeszd össze a videót, adj hozzá hangot és zenét, és készítsd el a végleges verziót, amelyet megoszthatsz a közönségeddel.

Legfrisebb írások

Tudj meg többet az animációs videók készítéséről.

Tanulj többet az animációs videok készítéséről. Nézd meg számodra mi a legmegfelelőbb választást, ha fejleszteni akarod vállalkozásodat egy animációs videóval. Iratkozz fel hirlevelünkre, hogy napra kész információkat kapjál az aktuális animációs trendekről  

1113 Budapest, Bartók Béla út 79. hello@crativespot.hu     +36704265124

Hasznos Információk

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.

© 2024 Creativespot – Minden jog fenntartva!