Rendeld meg az animációdat

Edit Template

Üzleti animációk – értékesítés támogatás különleges eszközzel

Azt mindannyian tudjuk, hogy egy kép többet mond ezer szónál, de vajon egy animációs videó hatásában, élményszerűségében, minden érzékszervünkre ható komplexitásában mennyivel tud többet a képnél? Mérések szerint a marketing és reklám animációk kiválóan képesek támogatni a vállalatot céljai elérésében, legyen szó forgalomnövelésről, imázsépítésről, vagy akár az ügyfélszolgálat, sales-es csapat tehermentesítéséről. Lássuk, hogyan működik mindez a gyakorlatban!

Kicsit messzebbről kell indítanunk. Tudtad, hogy a direkt reklám és az írott szöveg ideje lejáróban van? Gondolj bele: a reklám mindig rossz helyen ront rád, az üzeneteit erőszakosan sulykolja és tökéletesen átlátszó módon nyomul a legalkalmatlanabb pillanatokban. A jókor, jó helyen közzétett, célcsoportodnak érvényes és értékes tartalommal viszont nem tudsz mellélőni. A minőségi tartalom azonban, ha írott szövegről beszélünk, bár nem száll el, hatásában, hatékonyságában alul marad a színes, látványos videós tartalmakkal szemben. Ez az új “megatrend” és ezt nem mi mondjuk, de maga Mark Zuckerberg jelentette ki jó két évvel ezelőtt.

A videó mára lekörözte a szöveget és a képet. Ma már az online világban jelen lenni kívánó szervezetek 87%-a gyárt vagy gyártat videós tartalmakat és egyre többen közülük az értékesítés támogatásának egyik kiemelt eszközeként gondolnak a videók egyik alcsoportjára, a marketing és reklám animációra. Az animáció készítés nem ördöngösség, és ma már számtalan, ingyenesen elérhető jópofa alkalmazás van erre, de egy profi animációs videó – lássuk be – ezeknél a programoknál jóval többet tud.

De mi ez a több?

Mivel az animációt még viszonylag kevesen fedezték fel maguknak marketingkommunikációs eszközként, a termékedet vagy szolgáltatásodat változatosan bemutató videót, vagy videósorozatot megkülönböztetési stratégiád középpontjába helyezheted. Készülhet animáció a megrendelési, szállítási, garanciális folyamataidról; külön marketing animáció a termékedről működés közben, reklám animáció a termékelőnyökre koncentrálva, vagy arra az ügyfélproblémára, amire céged, szervezeted megoldást nyújt.

  Az animáció készítés rendkívül időigényes. Jó ötlet változatosságot vinni a cég online jelenlétébe, de elképzelhető, hogy a házi készítésű animációkra szánt idő és energia a stratégiai tervezésből fog hiányozni. Marketing és reklám animációt készíteni klassz mulatság, viszont a figyelmet megragadni, megtartani, a látogatóból érdeklődőt, az érdeklődőből vásárlót konvertálni még ezzel a játékos, szórakoztató műfajjal sem egyszerű.

  A profi történetmesélés, a szövegírás, a tempó, a ritmus, a narráció, a zene, a feliratok, az érzelmek bevonása, a vizuális ötletek, a jókor, jó helyen adagolt képi geg, a vágás, az egyediségre felhívó effektek, és az animációs videók jól átgondolt terjesztése komoly megtérülést tud hozni, követőket szerezni, közösséget építeni. Az animációs videók emberivé teszik a szervezetet, ha karakterei szerethetőek, bizalomkeltőek. Segítségükkel szívesebben kezdeményezünk interakciót az adott céggel – ami a vásárláshoz vezető út első lépcsője. Sokkal szívesebben, mintha személytelen kapcsolati űrlapokon, vagy ügyetlen chatbotok kérdéseire válaszolgatva kell azt megtennünk.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Creativespot animációk

Az animációs videók készítése sok kreativitást, türelmet és szakértelmet igényel. Először is fontos megtervezni a történetet vagy üzenetet, amit át szeretnél adni. Ezután válassz egy stílust és technikát, amely leginkább illik az üzenethez és a célközönséghez. A következő lépésben készítsd elő a karaktereket, háttérgrafikákat és más elemeket, majd kezdj el dolgozni az animáció létrehozásán. Ne felejtsd el figyelni a részletekre és a mozdulatok finomhangolására, hogy az animáció életre keljen. Végül, szerkeszd össze a videót, adj hozzá hangot és zenét, és készítsd el a végleges verziót, amelyet megoszthatsz a közönségeddel.

Legfrisebb írások

Tudj meg többet az animációs videók készítéséről.

Tanulj többet az animációs videok készítéséről. Nézd meg számodra mi a legmegfelelőbb választást, ha fejleszteni akarod vállalkozásodat egy animációs videóval. Iratkozz fel hirlevelünkre, hogy napra kész információkat kapjál az aktuális animációs trendekről  

1113 Budapest, Bartók Béla út 79. hello@crativespot.hu     +36704265124

Hasznos Információk

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.

© 2024 Creativespot – Minden jog fenntartva!